lista tematów
Telegon komórkowy w ręku dzieci strona 3 z 3
Czy uważacie, że telefon komórkowy powinni posiadać dzieci w szkole podstawowej, jeżeli mieszkają krok od domu? Telefon komórkowy stał się wręcz podstawom w prezentach np. na Pierwszą Komunię Św.
siemens rulez :P
Konto usunięte: ale musisz tez myslec o tym, ze jezeli bedziesz je trzymal z dala od tego wszystkiego, to nigdy nie naucza sie bronic i jakos ciezko mi wyobrazic sobie, jak pozniej poradza sobie w zyciu, no ale to tylko moje zdanie :)
racja ja tak wyolbrzymiam i tak wiem co będzie:P bo przed światem nie uciekniesz no ale naprawde dużo bym dał żeby moje kiedyś tam dzieci wyrosły na inteligentne bystre mądre oczytane sprytne z własnym zdaniem bestie. żebym mógł z nimi rozmawiac na poziomie a nie o serialach nie chcem pokemonów :(

tomekkolarz: racja ja tak wyolbrzymiam i tak wiem co będzie:P bo przed światem nie uciekniesz no ale naprawde dużo bym dał żeby moje kiedyś tam dzieci wyrosły na inteligentne bystre mądre oczytane sprytne z własnym zdaniem bestie. żebym mógł z nimi rozmawiac na poziomie a nie o serialach nie chcem pokemonów :(
no dokladnie, ale to zalezy w wiekszosci od tego, jak je wychowasz.
jezeli bedziesz staral sie je uczyc itp. wpajac wiedze no i milosc do ksiazek itp. to raczej nie stana sie pokemonami :)
bo poke to zazwyczaj dzieci, ktorymi sie raczej rodzice nie interesuja z bardzo i wychowuje je telewizja

Rozumiem, niech Ci będzie ;)
Ja również mam dopiero 3 w życiu, ale mi pasuję i go nie wymieniam :)
To żeś pojechał :) Czasy się zmieniają i dla naszych dzieci internet pewnie będzie już przeterminowany :/ Komórki też coraz lepsze, nic na to nie poradzimy.
Konto usunięte: no dokladnie, ale to zalezy w wiekszosci od tego, jak je wychowasz.
jezeli bedziesz staral sie je uczyc itp. wpajac wiedze no i milosc do ksiazek itp. to raczej nie stana sie pokemonami :)
będe sie starał no ale co z tego wyjdzie to zobaczymy nic na siłe ale bede sie starał zainteresowac troche rzeczami ktore są na poziomie
Konto usunięte: bo poke to zazwyczaj dzieci, ktorymi sie raczej rodzice nie interesuja z bardzo i wychowuje je telewizja
zgadza się

Zadziora: To żeś pojechał :) Czasy się zmieniają i dla naszych dzieci internet pewnie będzie już przeterminowany :/ Komórki też coraz lepsze, nic na to nie poradzimy.
taa niby co im wymyslisz. na pewno się świat zmieni i mój komp to bedzie stał w muzeum ale wszystkie nowe technologie bedą dostępne za pośrednictwem internetu jeszcze długo ludzie nie wymyslą lepszego i szybszego systemu wymiany informacji

Zadziora: Może i tak;) Zobaczymy. Moja 6letnia siostra bez problemu umie wejść na neta i znaleźć takie gry jakie jej się podobają ;]
u mnie dzieciaki w rodzinie też tak mają co mi sie zabardzo nie podoba no ale co zrobisz takie czasy dzieci zamiast lego dostają gy komputerowe :P chyba sie tego nie uniknie bo komputer to już standard w każdej rodzinie

tomekkolarz: dzieci są straszne pod tym względem dla tego moje nie bedą oglądac tv i jeśli nie wywioze ich do lasu to na pewno nie pujdą do szkoły panstwowej. w szkole od innych dzieci szybko się dowiedzą co to pokemony i inne gowno
lepsza państwowa szkoła niż prywatna :ninja;
o taaak. prosiła tatę, by się ze mną zamienił, bo miał fajniejsze gry :d
Ja telefon dostałam jak byłam w podstawówce... Leżał jednak w domu... Nosiłam go tylko, gdy musiałam gdzies wyjechać itp... I tylko kontakt z mamą... Żadnych smsów, ggier itp... Zwykła nokia 3410:P
Uważam, że dzieciom w podstawówce telefon komórkowy jest naprawdę niepotrzebny... A co do prezentów na komunię... Ehhh... Teraz to dostaje się nawet i qady! Chore... Prezenty droższe ndostają niż nie jeden człowiek na swą 18-stkę...
Ja np kupiłabym ładnie ilustrowaną biblię, jakiś łańcuszek i zabrałabym takiego dzieciaka na jakąś wycieczkę po okolicznych ruinach zamków lub coś w tym stylu...:)