Oval
Oval
  13 srpna 2009 (pierwszy post)
Czy uważacie, że telefon komórkowy powinni posiadać dzieci w szkole podstawowej, jeżeli mieszkają krok od domu? Telefon komórkowy stał się wręcz podstawom w prezentach np. na Pierwszą Komunię Św.
tomekkolarz
Reputacja: -65 | BluzgometrTM: 102
tomekkolarz
  15 srpna 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: mialam prawie identyczny pierwszy telefon :D

siemens rulez :P

Konto usunięte
Konto usunięte: ale musisz tez myslec o tym, ze jezeli bedziesz je trzymal z dala od tego wszystkiego, to nigdy nie naucza sie bronic i jakos ciezko mi wyobrazic sobie, jak pozniej poradza sobie w zyciu, no ale to tylko moje zdanie :)

racja ja tak wyolbrzymiam i tak wiem co będzie:P bo przed światem nie uciekniesz no ale naprawde dużo bym dał żeby moje kiedyś tam dzieci wyrosły na inteligentne bystre mądre oczytane sprytne z własnym zdaniem bestie. żebym mógł z nimi rozmawiac na poziomie a nie o serialach nie chcem pokemonów :(
:zakochany:
agoosiaaa
agoosiaaa
  15 srpna 2009
tomekkolarz
tomekkolarz: siemens rulez :P

:rock:

tomekkolarz
tomekkolarz: racja ja tak wyolbrzymiam i tak wiem co będzie:P bo przed światem nie uciekniesz no ale naprawde dużo bym dał żeby moje kiedyś tam dzieci wyrosły na inteligentne bystre mądre oczytane sprytne z własnym zdaniem bestie. żebym mógł z nimi rozmawiac na poziomie a nie o serialach nie chcem pokemonów :(

no dokladnie, ale to zalezy w wiekszosci od tego, jak je wychowasz.
jezeli bedziesz staral sie je uczyc itp. wpajac wiedze no i milosc do ksiazek itp. to raczej nie stana sie pokemonami :)
bo poke to zazwyczaj dzieci, ktorymi sie raczej rodzice nie interesuja z bardzo i wychowuje je telewizja :ninja:
Zadziora
Zadziora
  15 srpna 2009
RexMundi
RexMundi: np. biegłem z jeziora do wioski by zdarzyć :) więc fundnęła mi komórkę :)

Rozumiem, niech Ci będzie ;)

RexMundi
RexMundi: niebawem wymienię drugi telefon na trzeci :)

Ja również mam dopiero 3 w życiu, ale mi pasuję i go nie wymieniam :)

tomekkolarz
tomekkolarz: bo szkoła im tego nie zapewnia prawie wcale

To żeś pojechał :) Czasy się zmieniają i dla naszych dzieci internet pewnie będzie już przeterminowany :/ Komórki też coraz lepsze, nic na to nie poradzimy.
tomekkolarz
tomekkolarz
  15 srpna 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: no dokladnie, ale to zalezy w wiekszosci od tego, jak je wychowasz. jezeli bedziesz staral sie je uczyc itp. wpajac wiedze no i milosc do ksiazek itp. to raczej nie stana sie pokemonami :)

będe sie starał no ale co z tego wyjdzie to zobaczymy nic na siłe ale bede sie starał zainteresowac troche rzeczami ktore są na poziomie

Konto usunięte
Konto usunięte: bo poke to zazwyczaj dzieci, ktorymi sie raczej rodzice nie interesuja z bardzo i wychowuje je telewizja

zgadza się :tak:

Zadziora
Zadziora: To żeś pojechał :) Czasy się zmieniają i dla naszych dzieci internet pewnie będzie już przeterminowany :/ Komórki też coraz lepsze, nic na to nie poradzimy.

taa niby co im wymyslisz. na pewno się świat zmieni i mój komp to bedzie stał w muzeum ale wszystkie nowe technologie bedą dostępne za pośrednictwem internetu jeszcze długo ludzie nie wymyslą lepszego i szybszego systemu wymiany informacji
Zadziora
Zadziora
  16 srpna 2009
tomekkolarz
tomekkolarz: ale wszystkie nowe technologie bedą dostępne za pośrednictwem internetu jeszcze długo ludzie nie wymyslą lepszego i szybszego systemu wymiany informacji

Może i tak;) Zobaczymy. Moja 6letnia siostra bez problemu umie wejść na neta i znaleźć takie gry jakie jej się podobają ;]
Zadziora
Zadziora
  16 srpna 2009
Zadziora
Zadziora: Moja 6letnia siostra

siostrzenica*
tomekkolarz
tomekkolarz
  16 srpna 2009
Zadziora
Zadziora: Może i tak;) Zobaczymy. Moja 6letnia siostra bez problemu umie wejść na neta i znaleźć takie gry jakie jej się podobają ;]

u mnie dzieciaki w rodzinie też tak mają co mi sie zabardzo nie podoba no ale co zrobisz takie czasy dzieci zamiast lego dostają gy komputerowe :P chyba sie tego nie uniknie bo komputer to już standard w każdej rodzinie
shamaramorgan
shamaramorgan
  16 srpna 2009
tomekkolarz
tomekkolarz: dzieci są straszne pod tym względem dla tego moje nie bedą oglądac tv i jeśli nie wywioze ich do lasu to na pewno nie pujdą do szkoły panstwowej. w szkole od innych dzieci szybko się dowiedzą co to pokemony i inne gowno

lepsza państwowa szkoła niż prywatna :ninja;

tomekkolarz
tomekkolarz: to mój pierwszy telefon kupiłem go z bratem na spółe i była straszna wojna :

o taaak. prosiła tatę, by się ze mną zamienił, bo miał fajniejsze gry :d
kuba92762
kuba92762
  16 srpna 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: wątpie, że dziecko, które idzie do pierwszej komunii dostanie nokię 3210 :)

Za naszych czasow takie to byly jedne z lepszych:P
Holigula
Holigula
  17 srpna 2009

Ja telefon dostałam jak byłam w podstawówce... Leżał jednak w domu... Nosiłam go tylko, gdy musiałam gdzies wyjechać itp... I tylko kontakt z mamą... Żadnych smsów, ggier itp... Zwykła nokia 3410:P

Uważam, że dzieciom w podstawówce telefon komórkowy jest naprawdę niepotrzebny... A co do prezentów na komunię... Ehhh... Teraz to dostaje się nawet i qady! Chore... Prezenty droższe ndostają niż nie jeden człowiek na swą 18-stkę...
Ja np kupiłabym ładnie ilustrowaną biblię, jakiś łańcuszek i zabrałabym takiego dzieciaka na jakąś wycieczkę po okolicznych ruinach zamków lub coś w tym stylu...:)

Oval
Oval
  17 srpna 2009
tomekkolarz
tomekkolarz: miał wibrator dzwonił i pisał esemesy (co też powinno byc zakazane wkoorw mnie strzela jak widze ludzi wszędzie stukających w te yebane klawisze tak jak by nie mogli zadzwonic ech :/ )

Ja mam dotykowy ekran i nie mam klawiszy ;) :lol2:
kuba92762
kuba92762
  17 srpna 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ilustrowaną biblię,

Nie chcialbym Ciebie w rodzinie:Tak:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.