Które ze starszych filmów (głównie mi chodzi o horrory i slashery) są godne polecenia?
Celowo podkreślam, że chodzi mi o te stare filmy, typu Piątek 13 albo Psychoza/Sleepaway Camp
_____
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Slashery_%28filmy%29
Tutaj widzę dużo tytułów, które mogłyby mnie zainteresować, chociaż jakąś 1/4 z tych wszystkich filmów już obejrzałam, ale są i takie, o których nigdy wcześniej nie słyszałam.
Może polecacie któryś z tych?
Miło, gdyby była możliwość obejrzenia filmu online, może być w wersji anglojęzycznej bo o polskiej nawet nie 'marzę'.
przy okazji, dawno nie byłam w kinie i nie przeglądałam repertuarów, orientuje się ktoś, czy teraz puszczają jakieś ciekawe horrory/thrillery? A może na czas najbliższy przewidziane są jakieś premiery?
ogólnie, na co warto się teraz wybrać do kina?
To tyle,
dziękuję, pozdrawiam.
Stare filmy godne polecenia. strona 2 z 3
kochałas sie w młodym Deppie :P
jak na taka miłośniczkę horrorów to wstyd :P
z tych nie wymienionych chyba to jeszcze : To, Egzorcysta ,Drabina Jakubowa, Omen, Harry Angel, Laleczka Chucky, Critters , Wstrząsy, Darkman , Candymen , Mucha ....ehh czasy VHSu

widziałam
nie lubię tego filmu, też widziałam.
Z tego to nie widziałam tylko dwóch, a Candymana lubiłam swojego czasu, obejrzałam kilka razy :D
ja się bardziej w slasherach 'kocham', te nowsze horrory są do kitu w połowie przypadków, raz na jakiś czas się trafi jakaś perełka.
Ale fakt, teraz czytam i widzę, że 'The thing' jest z 1982.
No nic, idę dalej oglądać :D
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
jezeli ten film ci sie podobal to nie bede ci polecac horrorow.
Ale jesi chodzi o thriller to ostatnio lecial u mnie w telewizji ''Dom Glassow: dobra matka'' trzyma w napieciu :)
a teraz u mnie w kinie leci
''Insidious'' horror
''Der Mandant'' dramat, thriller
''Scream 4'' horror
''Super 8'' thriller
a w 4D swietna symulacja :''Haunted Mine Ride'' tylko szkoda ze 12 minut
'Anatomia' - debilny film.
'Smakosz' (nie wiem czy widzialas, pewnie tak) to klasyka.
'Tozsamosc' dosc ciekawy.
Szukam po folderach w kompie, wiec nie znam rocznikow :
See No Evil - dosc fajny, choc widac ze 'udawany'
Severed - malo drastycznych scen, ale ogolem niezly
Slither - Debilny film o jakis glizdach zabijajacych ludzi
Cannibal Holocaust - obrzydliwy (realistyczny) i dosc interesujacy ('dokument' o kanibalach)
Dzien zywych trupów - Co kto lubi, nie dla mnie
Tamara - troche czarnej magii (nie lubie fikcji) ale ogolnie spoko.
Severed - zombie, nie ogarniam.
Room 6 - niestety blondynka i romantyzm w filmie popsulo fabule. Ale dosc niezly.
Pulse - bardziej psychodeliczny niz horrorowaty, malo krwi
Isolation - debilny film moim zdaniem, kolejne mutacje, tudziez glizdy zabijajace ludzi.
Boy Eats Girls - 3/4 filmu o niczym, a potem o zombie.