Które ze starszych filmów (głównie mi chodzi o horrory i slashery) są godne polecenia?
Celowo podkreślam, że chodzi mi o te stare filmy, typu Piątek 13 albo Psychoza/Sleepaway Camp
_____
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Slashery_%28filmy%29
Tutaj widzę dużo tytułów, które mogłyby mnie zainteresować, chociaż jakąś 1/4 z tych wszystkich filmów już obejrzałam, ale są i takie, o których nigdy wcześniej nie słyszałam.
Może polecacie któryś z tych?
Miło, gdyby była możliwość obejrzenia filmu online, może być w wersji anglojęzycznej bo o polskiej nawet nie 'marzę'.
przy okazji, dawno nie byłam w kinie i nie przeglądałam repertuarów, orientuje się ktoś, czy teraz puszczają jakieś ciekawe horrory/thrillery? A może na czas najbliższy przewidziane są jakieś premiery?
ogólnie, na co warto się teraz wybrać do kina?
To tyle,
dziękuję, pozdrawiam.
lista tematów
Stare filmy godne polecenia. strona 1 z 3
Z tych starych, to lubię na podstawie powieści Kinga, np Smętarz dla Zwierząt, alboooo, hmmmm.. Christine, albooo, nie wiem. :D
widziałam :P
tego nie widziałam akurat, to chyba o chłopcu, który miał obsesję na punkcie jakiegoś auta, dobrze pamiętam? w sumie to sprawdzę, ale gdyby recenzje mnie zachęcały, pewnie bym obejrzała wcześniej.
Może na pierwszy ewentualnie bym poszła, ale... no właśnie. Wolę jednak horrory czy thrillery, zresztą "Transformers" to chyba któraś część z kolei, a ja poprzednich nie widziałam.
sprawdzę
obejrzyj sobie Hotel Zła 1 i 2 (3 beznadziejna). W ogóle lubię norweskie horrory :D
czekaj co tam jeszcze jest:
droga bez powrotu, dzieci kukurydzy, wszystkie częśći koszmaru z ul. wiązów + freddy vs jason, oba Hostele, krwawe walentynki 3D, Manhunt, Nocny Pociąg z Mięsem, Oszukać przeznaczenie wszystkie części, Stay Alive, the Collector, Topór (obie części, choć 2. lepsza), Train
+ od siebie wszystkie 8 częśc Hellraisera (choć 1. część najsłabsza ale trzeba obadac od początku :P)
Obejrzałam tylko jedynkę jak na razie, było w miarę, w miarę, ale drugi raz nie obejrzałam czyli 'bez szału'.
oglądałam wszystkie 3 części, jak ktoś jeszcze nie oglądał to polecam !
też oglądałam :D
Freddy' ego Kruegera to ja oglądałam w dzieciństwie zamiast wieczorynek ;)
też widziałam
byłam na tym w kinie kiedyś, nie byłam zachwycona, ogólnie film moim zdaniem do niczego.
a o tym tytule jeszcze nie słyszałam...
Gothiclady: Nocny Pociąg z Mięsem, Oszukać przeznaczenie wszystkie części, Stay Alive, the Collector, Topór (obie części, choć 2. lepsza), Train
a z tych to też wszystkie obejrzane...
zobaczę ten Hotel Zła dwójkę no i
na razie starczy.
Dzięki za propozycje :)
Najgłupszy film jaki kiedykolwiek widziałam :D
sprawdzę, nie znam tytułu
thx.
lepsze niż 1 :)
uwielbiam! :D
katowałam 1. część non stop. kiedyś pojechalismy do ciotki i wujasa, oni razem z rodzicami poszli na jakiś kurna dancing :D mój brat spał z jednym pokoju (chyba miał 4 lata), kuzynka w drugim (5 lat) ja 10, noc kurna a ja freddyego na wydeło oglądałam

Podobno ma wyjść czwarta część, cieszyłabym się, bo co jedna to lepsza :D
Gothiclady: katowałam 1. część non stop. kiedyś pojechalismy do ciotki i wujasa, oni razem z rodzicami poszli na jakiś kurna dancing :D mój brat spał z jednym pokoju (chyba miał 4 lata), kuzynka w drugim (5 lat) ja 10, noc kurna a ja freddyego na wydeło oglądałam
To tak samo jak ja Piątek Trzynastego - dwie pierwsze części znam praktycznie na pamięć, do tego stopnia, że wiem co kto w którym momencie powie.

Uwielbiam tą serię.