Cześć, w ostatnim czasie mocno się opuściłam w czytaniu.
Zajrzałam do Empiku i kupiłam książkę, zaintrygował mnie jej opis. Książkę wchłonęłam w 2 dni, czekam na kolejne cześć ;]
teraz siedzę mam trochę czasu po zakończonej sesji i.. bym coś poczytała, ale co? Polećcie coś ;] Interesują mnie wersje elektroniczne - e-booki /bo lubię wrzucać je do telefonu/ ale książką też nie gardzę i kupuję to co warto posiadać w swojej biblioteczce.
Polecacie jakieś książki?
* Mogą być życiowe typu - My dzieci z dworca zoo,
* Kobiece - jak wichrowe wzgórza, czy Saga Zmierzchu, albo Kwiat pustyni.
* Fantastyka - a la Sapkowski;
czytam też książki Kinga, czasem /ale nie każdą/ Grocholi i P. Coelho, itp
lista tematów
Książka ;)
Pamiętniki Wampirów L.J. Smith - o wiele lepsza seria od Zmierzchu, traktująca o podobnych sprawach, czyli wampiry, zakazana miłość, konflikty etc. Na jej podstawie powstał serial o tym samym tytule, który jest dość fajny.
Jeżeli lubisz thrillery to seria Millennium Stiega Larssona będzie w sam raz - autor wiele miejsca poświęca kobietom i ich problemom; sam pierwszy tom nosi tytuł Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet.
Seria Miecz Prawdy Goodkinda jest dość dobra.
Saga o inkwizytorze Mordimerze Madderdinie Jacka Piekary ma podobny czarny humor jak u Sapkowskiego.
Fatalna namiętność - bo nie jest standardowa, taka jak wszystkie ;)
Kobiety namiętne - to raczej biografie, których nie zamieszcza się publicznie do czytania wszystkim. Ukazane są w niej kobiety od zupełnie innej strony niż w typowym przybliżeniu postaci.
Przymierzałam się do tego;) aż poszukam e-booka jak sie spodoba to sobie kupię ;)
Pomyślę ;)
Konto usunięte: Seria Miecz Prawdy Goodkinda jest dość dobra.
Saga o inkwizytorze Mordimerze Madderdinie Jacka Piekary ma podobny czarny humor jak u Sapkowskiego.
Te ksiązki chyba wiem kto czyta /mojego chłopaka brat/ więc będę miała skąd pożyczyć ;)
Pierszy raz słyszę, na pewno poszukam więcj informacji ;)
Konto usunięte: Fatalna namiętność - bo nie jest standardowa, taka jak wszystkie ;)
Kobiety namiętne - to raczej biografie, których nie zamieszcza się publicznie do czytania wszystkim. Ukazane są w niej kobiety od zupełnie innej strony niż w typowym przybliżeniu postaci.
Na pewno przeczytam.
Tolkien nie bardzo ;) nie że mi się nie podoba, ale jakoś mnie do niego nie ciągnie, hehe. Reszta ok ;]
a to własnie dzisiaj znalazłam;D jest na liście tych co mam zamiar pochłonąć.
Kalida: Tony Parsons
cz. I Mezczyzna i Zona
cz.II Mezczyzna i Chlopiec
cz. III Za moje dziecko
polecam tez Tami Hoag - Czarny Kon ( kobieta detektyw tropi brudne interesy w swiecie koniarzy )
Przejrzę.
Dziękuję kochani ;) trochę lektury mi daliście, no ale co tam ;]
Wczoraj pochłonęłam Pamiętnik narkomanki /w końcu znalazłam chwile na przeczytanie./ i pół książki Grocholi - podanie o miłość. Dokończę ją, potem wezmę się za kilka książek z tematyki kobieta islam, potem szepty i resztę przeglądnę.
Czytania na dłuższy czas mam ;))))
Ja tu tylko delikatnie muskam klawiaturę, aby cichym szeptem coś napisać...
Ela
przypomniala mi sie fajna ksiazka P.S.Kocham Cie .. tylko zapomnialam czyje to...
ale super jest :D