"1408"
Konto usunięte: Pisarz Mike Enslin jest autorem dwóch książek dotyczących zjawisk paranormalnych. Aby zdobyć materiały do nowej książki, Mike jest zdecydowany zbadać cieszący się złą sławą pokój 1408 w nowojorskim hotelu. Jest on jednak przekonany, że opowieści dotyczące owego pokoju to tylko mit. Dyrektor hotelu Mr. Olin nie podziela podejścia pisarza i ostrzega go o możliwym niebezpieczeństwie. Enslin zamierza udowodnić, że przerażające wydarzenia, które miały tam miejsce w przeszłości to tylko zwykłe zbiegi okoliczności i bajki.
Film jest dobry... do zawiązania akcji. Potem jest mega przeciętny. A końcówka całkowicie bez pomysłu.
Warto, bo się wyróżnia, ale wybitny nie jest.
RexMundi: ja boję sie tylko dwóch rzeczy
- gryzoni i swojej wyobraźni
niestety moja też działa na wysokich obrotach i łatwo mnie przestraszyć, ale ja to ja.
RexMundi: może nie ambitne ale jak dla mnie momentami bardzo straszne
Ze dwie sceny grozy przykuły mą uwagę np. sam początek, poza nimi nie ma w tym filmie praktycznie nic godnego zapamiętania (no może jeszcze na upartego ładna lokacja).
Zlepek wyświechtanych klisz znanych z wielu opowiastek o duchach i co gorsza nastawiony na beznadziejne próby straszenia widza efektem 'boo'.