hanusienka1989
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
hanusienka1989
  29 prosince 2008 (pierwszy post)

tym razem mam dla panstwa 2wierszydla. i uwaga- to ze wrsy sa porozrzycane nie oznacza ze mam ulanska fantazje czy problemy z edytorem tekstu
1.
nie mam Duszy
zgubiłam ją
w górach gdzueś
między
jednym a
drugim
szczytem

2.
umarłeś
o wschodzie Słońca
szósta trzydzieści trzy
a ja Głupia płaczę
przecież wszyscy mówili
żeby nie kochać
motyla

hanusienka1989
hanusienka1989
  30 prosince 2008
FeelLove
FeelLove: sugerujesz, ze Twoje .... wiersze sa podobne do tworczosci Bialoszewskiego ?

nie sa podobne absolutnie w i w zadnym wypadku. bialoszewskiego nie lubilam w wiekszzosci jego utworow. sugeruje jedynie ze to ten sam gatunek- tzw wiersz wolny, bez rytmu z 'polamanymi' wersami. wystarczy sie polskiego uczyc:D
Sztajmex
Sztajmex
  30 prosince 2008
hanusienka1989
hanusienka1989: ludzie czy nikt z was nie slyszal o Bialoszewskim chociazby????

Dobra rada, nie porównuj swoich wypocin do twórców poezji/prozy, bo ludzie nie będą Cię odbierali poważnie.
hanusienka1989
hanusienka1989
  31 prosince 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Dobra rada, nie porównuj swoich wypocin do twórców poezji/prozy, bo ludzie nie będą Cię odbierali poważnie.

jak juz powiedzialam wyzej- sugeruje ze maja podobna forme.
Sztajmex
Sztajmex
  31 prosince 2008
hanusienka1989
hanusienka1989: jak juz powiedzialam wyzej- sugeruje ze maja podobna forme.

A ja jak już pisałem wcześniej, sugeruję, że np. polonez i mercedes wyglądają podobnie, a jednak się różnią ;) . Bez urazy oczywiście.
hanusienka1989
hanusienka1989
  31 prosince 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: A ja jak już pisałem wcześniej, sugeruję, że np. polonez i mercedes wyglądają podobnie, a jednak się różnią ;) . Bez urazy oczywiście.

ja oczywiscie nie smiem sie porwnywac . to byla odpowiedz dla osob ktore sugerowaly problemy z edytorem tekstu:) pierwsza osoba ktora przyszla mi do glowy byl bialoszewski ze swoim "piecem podobnym do bramy tryumfalnej'.
nie ma sie za co gniewac dobrze ze nie porownales lexusa z fiatem 126p:D
psychodroid
psychodroid
  1 ledna 2009

Białoszewski się chowa, lol.

Ale dobra, rozumiem. Trzeba dać upust swojej wewnętrznej 'potrzebie tworzenia',
mimo wszystko sugeruję założenie bloga.

ChybaKpisz
ChybaKpisz
  1 ledna 2009

nie nazwałabym tego wierszem. :woot:
ogólnie, tak sobie myślę, że gdybyś porządnie rozbudowała jeden i drugi to mogłoby wyniknąć z tego coś fajnego :)

hypocrite
hypocrite
  2 ledna 2009

Moim zdaniem powinnaś popełnić liryczne samobójstwo. Pożytek i dla Ciebie, i dla świata.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.