Nowy Bond to dla mnie nie Bond. Bond to piękne kobiety i szybkie samochody, ale również klasa (dżentelmena) i masa przedziwnych gadżetów.Sporej części tych atrybutów Bonda w nowym filmie zabrakło.
W efekcie nowy Bond niczym sie nie różni od setek innych agentów pałętających sie po ekranach kin. Niby były pościgi na lądzie w wodzie i powietrzu, top modelka jako dziewczyna, lecz nowy bond był hamaki nie liczący się z nikim i dbający przede wszystkim o swój interes. O beznadziejnym zakończeniu juz nie bede wspominał bo być może ktoś nie oglądał to mu nie będę psuł rozczarowania.
A brak gadżetów z których słynie bond to już całkiem porażka, niby są super telefony (które w realu są strasznie lipne wiem bo mam) Nie wiem czy to dobre słowo ale za bardzo uczłowieczyli 007
pytanka
Widzieliście już 007 Quantum of Solace??
Jeśli nie, to czy się wybierzecie??
Jeśli tak, to co sądzicie o filmie??
I co sądzicie o nowym aktorze (dla mnie niewypał)
Pozdrawiam
lista tematów
>>>>007 strona 2 z 2
tomekkolarz: może i tak z tym że troche fantazji nie zaszkodzi. realny świat mam na codzień kino ma byc odskocznią. pokazaniem innej rzeczywistości. pobudzac troche fantazje. fajnie wyjśc z kina i sobie pomażyc o wypasionym BMW wyposażonym w rakiety i inne niestwożone gadżety.
dokładnie:D realny świat jest nudny:D
tylko zebys nie byl oslepiony przez fantazje
w bagdadzie, w hiszpani wybuchaja. Zamiast zyc sie filmem ogladaj troche newsow

chyba nie wiesz co to znaczy realizm jezeli chodzi o film :) Jednak nie znasz sie na filmach.
no bez przesady :)
realizm mozna rozumiec dwojako i sie chyba panowie nie dogadujecie. bo można oczekiwac realizmu pod względem zdażeń. i pod względem realnie wyglądających np efektów specjalnych. i teraz już zalezy czego człowiek oczekuje od filmu. nie liczy się to czy coś jest możliwe czy nie, ja oczekuje od filmu realnie wyglądających scen walki pościgów strzelanin i wybuchów.

tomekkolarz: to mi się własnie nie podoba wszystkie części miały swój klimat te są jak bym oglądał zupełnie inny film
no bo ogląda się to jak zupełnie inny film
może i jest brak ..wszelakich bajerów jednak zupełnie mi to nie przeszkadza
marzył
tomekkolarz: właśnie o to chodziło James Był niedoścignionym wzorcem i założe się że każdy dzieciak mażył o byciu tajnym agentem
Ja chciałem być Indiana Jonesem

tomekkolarz: :/ to chyba przegapiłes premiery Iron mana, Hulka , Supermena, najnowszego batmana, 3 części spider mana, hell boy'a itp itd. ekranizacje Marvellowskich komiksów to murowany sukces.
Bond nie jest Komiksem
zbyt rozpoznawalny jest

piszę
czytaj ze zrozumieniem
Konto usunięte: A co do braków efektów specjalnych w latach 80 to nie z powodu dążenia do realizmu tylko z braku środków i możliwości do ich stworzenia.

Konto usunięte: No i to bardzo przecież na codziennie się dzieją takie rzeczy jak w filmie. Hotele wybuchają, każdy skok ze spadochronem z wysokości 100 m na skałę, 100% realizm rozbrajasz mnie
po raz kolejny czytanie ze zrozumieniem
w podobny sposób JEHOWOCY manipulują Biblią

to JA już wolę Aston Martin DBS
uznany w Wielkiej Brytanii najlepszym samochodem i największym obiektem pożądania
widać z tego że auto nie musi mieć rakiet, katapult , skrzydeł itd. by ludzie mogli o nim marzyć
...Ignorance is bliss...