Co myślicie o rasiźmie? O rasistach i czy jesteście rasistami?
lista tematów
Rasizm strona 2 z 2
NIE, NIE, stanowcze NIE ---> sama nie jestem w 100% polka, i nienawidze jak ludzie oceniaja mnie przez pryzmat pochodzenia... Sama rowniez tego nie robie...
Moze to banalne i oklepane, ale wszyscy jestesmy ludzmi i nie wazne czy mamy nieco ciemniejsza czy jasniejsza skore...
Ludzie litosci...
Imho nie. Mam mówić biały inaczej

Rasizm istnieje. Ideologia jak każda inna, raczej o tym nie rozmyślam.
To brzmi podobnie jak 'czarnych trzeba tępić, bo to zaraza.' W skrajność popadasz.
Paulina jestem. Nie, chyba nie.
www.deadlynightshade69.fotka.pl
N!3 j3$t3M $ł!!!t gF!@$$tk0m $h3By mN!3ć S!up3R eXXtr@ 0p!$$!k tUt@j [!!!]
-_-'
mówię nie!
piszę poprawnie po polsku,gardzę poke i fejczurami.
N!3 j3$t3M $ł!!!t gF!@$$tk0m $h3By mN!3ć S!up3R eXXtr@ 0p!$$!k tUt@j [!!!]
-_-'
mówię nie!
piszę poprawnie po polsku,gardzę poke i fejczurami.
Co tu duzo pisac rasizm byl jest i bedzie od kad istnieje swiat i do konca jego tak bedzie.
Bo np : czarni nie lubia latynosow latynosi nie lubia ajzatow a biali nie lubia ich wszystkich , i to takie perdolone kolo sie zamyka objetnie w jaka strone rasizm jest chory .
Rasiści....dziwni ludzie jak dla mnie...hmm szczerze nie rozumię ich sposobu myślenia chociaż nie wiem jak bym chciała.Nie jestem rasistką. Śmieszą mnie ludzie,którzy z uniesioną głową głoszą jacy to oni są super a tolerancyjni to już ponad wszystko,a na pytanie "Jesteś rasistą" odpowiadają: tępić czarnych s******ynów!
no cóż...no żal;/
Konto usunięte: Śmieszą mnie ludzie,którzy z uniesioną głową głoszą jacy to oni są super a tolerancyjni to już ponad wszystko,a na pytanie "Jesteś rasistą" odpowiadają: tępić czarnych s******ynów!
no cóż...no żal;/
Okropnie wydumany przykład. Przedstawianie takich skrajnych sytuacji jest bez sensu i nie wnosi nic do dyskusji.
Konto usunięte: Raczej nazwanie go Czarnuchem jest rasistowskie ale mam ich dosyć!!Ile lat,wieków będą sapać o tym że byli niewolnikami? (300 lub 400 lat)
Niech się pracy chwycą a nie tylko na zasiłkach siedzą
;)
Chciałam zwrócić uwagę, na dziwne zjawisko, jakim jest przewrażliwienie na punkcie tolerancji i poprawności politycznej.
To też ludzie ale często jest tak że przez chęć łączenia się z subkulturą ludzie staja sie rasistami
a wg to szkoda gadać -_-
Konto usunięte: To też ludzie ale często jest tak że przez chęć łączenia się z subkulturą ludzie staja sie rasistami
Nikt nie twierdzi, ze to nie sa ludzie. czasem zachowuja sie jak nadludzie, bogowie, uzurpuja sobie wiele praw.
Trzeba zdawac sobie sprawe z 2 roznych rzeczy: poprawnosc polityczna swoja droga a szcunek do czlowieka to druga sprawa. pierwszego sie uczymy sami a drugie jest nam wpajane ( badz tez nie ) przez rodzicow.
Brak szacunku i zwykle szmacenie czlowieka z powodu innego koloru skory,wyznania,orientacji seksualnej zdecydowanie nie jest oznaka tego, ze rodzice nauczyli szacunku do ludzi.