Witam :)
Od kilku dni poszukuje dobrych filmów z motywem przenoszenia się w czasie.
Chodzi mi o podobne filmy do Efektu Motyla czy Obłędu.
Jeśli znacie godne polecenia tytuły, byłabym wdzięczna
Pozdrawiam,
Agnieszka
lista tematów
Filmy strona 2 z 2
O lotniskowcu to zupełnie inny film - nie pamiętam tytułu ale wiem że grał tam Martin Sheen i Kirk Douglas
"Eksperyment Filadelfia" to oparty na faktach badania, które miały dowieść istnienie i zbadać właściwości jednobiegunowego pola magnetycznego - czyli zakłócić prace hitlerowskich radarów. Niestety wskutek eksperymentu, któremu w niektórych relacjach dodatkowo towarzyszyła teleportacja jednostki, znaczna część załogi rzekomo poniosła śmierć, zaginęła lub zapadła na choroby umysłowe. Film troche odbiega od faktów..
Konto usunięte: "Eksperyment Filadelfia" to oparty na faktach badania, które miały dowieść istnienie i zbadać właściwości jednobiegunowego pola magnetycznego - czyli zakłócić prace hitlerowskich radarów. Niestety wskutek eksperymentu, któremu w niektórych relacjach dodatkowo towarzyszyła teleportacja jednostki, znaczna część załogi rzekomo poniosła śmierć, zaginęła lub zapadła na choroby umysłowe. Film troche odbiega od faktów..
a to jeszcze co innego znam
nie pamiętam tytułu.. ale coś w stylu.. "zagubiony batalion"

Konto usunięte: O lotniskowcu to zupełnie inny film - nie pamiętam tytułu ale wiem że grał tam Martin Sheen i Kirk Douglas
i po burzy na trójkącie bermudzkim przenieśli sie w czasie

...Ignorance is bliss...