A więc poszukuje dobrego filmu o wampirach bardzo dobrego wymienię te które już oglądałem i mi się spodobały:
-Underworld (wszystkie 3 części)
-Saga Zmierzchu te 3 części
i to tyle z tych co mi się podobało
a oglądałem jeszcze
-30 dni mroku
- nie znam tytułu ale było coś o jakiś głodomorach gdzie wampiry hodowały ludzi jak bydło ale ludzie odkryli jak z powrotem zamienić ich w ludzi
-Wolvesbayne czy jakoś tak
a wy jakieś ciekawe znacie ??
Dobry film o wampirach strona 1 z 2
i z tego co mi się przypomina to w bibliotekarzu były tez wampiry ale ten film też zaliczam do kiepskich
to pewnie masz na myśli Daybreakers ;)
inne to na przykład:
Queen of the Damned
From Dusk Till Dawn
Van Helsing
Shadow of the Vampire
ewentualnie produkcja czysto amatorska
Jesus Christ Vampire Hunter

az dziw ze nikt nie wspomnial o wywiadzie z wamiprem
mlodziutka Kirsten Dunst, wspanialy brad pitt, dobzy kristan slater i tom cruise (nagrodzony za te role zlota malina w/g mnie zupelnie nieslusznie), do tego banderas, newton i owen po prostu najbardziej powazny film o wampirach
Miasteczko Salem
Wywiad z Wampirem
Dracula
Od zmierzchu do Świtu
BloodRayne i inne.
Seriale True Blood, The Vampire Diaries

Cał trylogia Blade - to o czarnym kolesiu, który jest w polowie wampirem. Ogolnie chce powybijac inne wampiry :P Wszystkie czesci są mraaaau
Nosferatu - klasyk!
Od zmierzchu do świtu - też klasyk :P taniec Salmy Hayek z wężem jest jedną z najseksowniejszych scen jakie kiedkolwiek nakręcono
Wywiad z wampirem - klasycznie i z deczka dramatycznie. ZACNE!
Królowa potępionych - bardzo dobrze zrobiony film. Godny polecenia
To jeden z gorszych filmów o wampirach :P
Niewiem czy już był wymieniony czy też nie ale jest jeszcze taki film o wampirach:
Ziemia Potępionych(Forest of the Damned)
z filmów jeszcze Vampire In Vegas, Asystent Wampira, Blood The Last Vampire, Vampire Suck, Kiss Of The Vampire, Znak wampira, Wampir w Brooklynie, The Vampire Lovers, Cień wampira, Nieustraszeni pogromcy wampirów, Vampire Diary, Mały Wampirek, Sprawa wampira z Białej Kaplicy, The Vampire Who Admires Me, Vampire Girl vs. Frankenstein Girl, Kapitan Kronos - Łowca Wampirów.
z seriali to Moonlight, Buffy - postrach wampirów, Anioł ciemności, Demons.
jeśli interesuje Cie też anime to - Vampire Hunter D, Vampire Knight, Dance In The Vampire Bund, Rosario + Vampire, Vampire Princess Miyu.
ew. z filmów Lesbian Vampire Killers, Vampire Sex Daries