Czy ktoś orientuje się, kiedy do polskich kin wejdzie dramat "Nasza klasa"? Była pierwsza część, a teraz w Estonii podobno już jest w kinach druga część.
Tu coś na temat pierwszej części:
http://www.filmweb.pl/film/Nasza+klasa-2007-433313
lista tematów
Nasza Klasa (part 2) strona 1 z 3
http://fdb.pl/film/255474-klass-elu-parast
Tu jeszcze coś na temat tej drugiej części, o którą mi chodzi.
Przy okazji, może znacie jakąś stronkę, gdzie można to obejrzeć online (z polskimi albo chociaż angielskimi napisami, bo oryginalna produkcja jest estońska)
Tu jeszcze coś na temat tej drugiej części, o którą mi chodzi.
Przy okazji, może znacie jakąś stronkę, gdzie można to obejrzeć online (z polskimi albo chociaż angielskimi napisami, bo oryginalna produkcja jest estońska)
Polecam, naprawdę warty obejrzenia film :) Przynajmniej pierwsza część.
Szukałam w googlach, ale niczego tam nie znalazłam. Gdybym znalazła, nie pytałabym tu. Po wpisaniu polskiego tytułu "Nasza klasa 2010" wyskakuje jedynie pierwsza część z 2007 roku. A po wpisaniu estońskiego "Klass" wyskakują jedynie urywki / zwiastuny z YouTube. I wyskoczył jakiś download z "Files Tube", stronki, której w ogóle nie znam. Raz, że nie mam tam konta żeby ściągnąć, a dwa, nie wiem czy są tam angielskie albo polskie napisy.
Konto usunięte: obejrzałem. fakt. uwielbiam takie filmy. ten jest jednym z lepszych jeśli chodzi o tą tematykę
A znasz jeszcze jakieś o podobnej tematyce? Podobno jeszcze "Słoń" jest w takim klimacie, kilka razy zbierałam się żeby obejrzeć, ale nie wyszło, może w ten weekend nadrobię jak się znajdzie trochę czasu.
Czemu? Aż tak Cię film poruszył?
Ja ten film oglądałam kilka (naście)

Konto usunięte: A znasz jeszcze jakieś o podobnej tematyce? Podobno jeszcze "Słoń" jest w takim klimacie, kilka razy zbierałam się żeby obejrzeć, ale nie wyszło, może w ten weekend nadrobię jak się znajdzie trochę czasu.
no ja właśnie teraz na filmwebie przeczytałem że słoń jest lepszy podobno

też obejrze może nawet dzisiaj

Konto usunięte: Czemu? Aż tak Cię film poruszył?
Ja ten film oglądałam kilka (naście) razy z różnymi znajomymi, i nigdy nie obeszło się bez komentarzy podczas oglądania. :D Za pierwszym razem prawie się popłakałam przy końcówce (co nigdy mi się nie zdarza), to wszystko w tym filmie zostało przedstawione tak realnie... Może ta końcówka ze strzelaniną niezbyt, ale cała reszta filmu jak najbardziej.
bo to oddaje całą prawde tego co sie dzieje w szkołach

wszędzie jest tak że jeżeli się nie przeciwstawisz to będziesz tępiony cały czas

tamten chłopak już sobie wyrobił opinie takiego worka treningowego i ciężko mu było to zmienić

skąd takie info? ja nie znalazłem nic na ten temat.
do kin raczej nie wejdzie wcale.
Konto usunięte: wyskoczył jakiś download z "Files Tube", stronki, której w ogóle nie znam. Raz, że nie mam tam konta żeby ściągnąć, a dwa, nie wiem czy są tam angielskie albo polskie napisy.
Files Tube to multiwyszukiwarka plików na serwerach uploadowych. Nie musisz mieć konta.
Na Facebooku widziałam "profil" tego filmu, zdjęcia z tego jak go kręcili, poza tym na YouTubie są już zwiastuny, więc raczej musiał wejść już do kin, w końcu Estonia to kraj produkcji. Poza tym podałam linka:
Przy oryginalnym tytule pisze 2010, co by oznaczało, że wszedł już do kin :P Na pewno nie u nas, bo wiadomo że tutaj wszystko jest później. Dlatego też jestem ciekawa kiedy wejdzie, myślałam że ktoś może ma jakieś info na ten temat.
Dlaczego? Szkoda by było, chętnie bym się wybrała. Pierwszą część oglądałam na stronce z filmami online, nawet nie wiem czy film był kiedykolwiek w kinach, bo ja go dość póżno "odkryłam".
Konto usunięte: Files Tube to multiwyszukiwarka plików na serwerach uploadowych. Nie musisz mieć konta.
Ja się na tym nie znam.

Konto usunięte: no ja właśnie teraz na filmwebie przeczytałem że słoń jest lepszy podobno
też obejrze może nawet dzisiaj
Ja może też dziś wieczorem sobie obejrzę.
Konto usunięte: bo to oddaje całą prawde tego co sie dzieje w szkołach
wszędzie jest tak że jeżeli się nie przeciwstawisz to będziesz tępiony cały czas
tamten chłopak już sobie wyrobił opinie takiego worka treningowego i ciężko mu było to zmienić najbardziej mnie fascynowała postać tego chłopaka który mu pomagał... miał odwage
Też prawda, do takiego czegoś trzeba odwagi. Ale w "realnym" życiu rzadko kiedy znajdzie się taka osoba, bo prawda jest taka, że ludzie wolą patrzeć na wszystko z boku i się nie wtrącać. Tego maltretowanego chłopaka było mi żal, ale on też trochę skopał sprawę. Powinien zachować się inaczej. Jakby zareagował w odpowiedni sposób to by szybciej odpuścili. A co do zachowania nauczycieli w tym filmie- bez komentarza. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że podobnej sytuacji byłam świadkiem jakiś czas temu i to przykre, że nauczyciele nie chcą reagować. Ten film dobrze oddaje rzeczywistość, przynajmniej poniekąd.
Konto usunięte: Na Facebooku widziałam "profil" tego filmu, zdjęcia z tego jak go kręcili, poza tym na YouTubie są już zwiastuny, więc raczej musiał wejść już do kin, w końcu Estonia to kraj produkcji. Poza tym podałam linka:
Przy oryginalnym tytule pisze 2010, co by oznaczało, że wszedł już do kin :P Na pewno nie u nas, bo wiadomo że tutaj wszystko jest później. Dlatego też jestem ciekawa kiedy wejdzie, myślałam że ktoś może ma jakieś info na ten temat.
Słonko to chodzi o serial na podstawie filmu :)
Konto usunięte: Dlaczego? Szkoda by było, chętnie bym się wybrała. Pierwszą część oglądałam na stronce z filmami online, nawet nie wiem czy film był kiedykolwiek w kinach, bo ja go dość póżno "odkryłam".
bo to estońska produkcja, a nie amerykańska ;)
Tak. Masz rację, nie wiem jak mogłam tego nie doczytać

No. Ciekawe dlaczego wszystko co amerykańskie można zobaczyć w kinach, a niektóre LEPSZE filmy innych produkcji niż amerykańska, które nie mają takiego rozgłosu, już nie wchodzą do kin.
Konto usunięte: Ciekawe dlaczego wszystko co amerykańskie można zobaczyć w kinach, a niektóre LEPSZE filmy innych produkcji niż amerykańska, które nie mają takiego rozgłosu, już nie wchodzą do kin.
to chyba kwestia promocji... a raczej braku środków na to.
a tak przy okazji to polecam niemiecki film Fala (Die Welle)
zaraz ide go patrzać

Konto usunięte: Też prawda, do takiego czegoś trzeba odwagi. Ale w "realnym" życiu rzadko kiedy znajdzie się taka osoba, bo prawda jest taka, że ludzie wolą patrzeć na wszystko z boku i się nie wtrącać. Tego maltretowanego chłopaka było mi żal, ale on też trochę skopał sprawę. Powinien zachować się inaczej. Jakby zareagował w odpowiedni sposób to by szybciej odpuścili. A co do zachowania nauczycieli w tym filmie- bez komentarza. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że podobnej sytuacji byłam świadkiem jakiś czas temu i to przykre, że nauczyciele nie chcą reagować. Ten film dobrze oddaje rzeczywistość, przynajmniej poniekąd.
no fakt

zabrakło mi jedynie w tym filmie na koniec delektowania się zemstą. za szybko ich zabili