Kiedyś oglądałam taki film, dzisiaj sobie o tym przypomniałam i naszła mnie ochota żeby go znowu obejrzeć, ale nie znam tytułu.
W skrócie z tego co zapamiętałam: Kobieta, młoda pani architekt dostała zlecenie na wyburzenie starego bloku. Przyjechała na miejsce, zainteresował się nią młodszy chłopak, który miszkał tam z matką (albo może to była opiekunka). Kobieta odkryła, że w tym miejscu dzieje się coś dziwnego. Był w filmie taki moment, że chłopak zaprowadził ją do piwnicy i coś ją tam goniło. Końcówka filmu to realizacja planów zburzenia budynku, w ostatnich minutach do jego wysadzenia nie ma owej pani architekt i nikt nie wie, gdzie ona się podziewa. Okazało się, że chłopak był w niej zakochany, a ona jakimś cudem znalazła się pod ziemią w takiej dziurze z jakimś staruszkiem. Tylko sęk w tym, że nie pamiętam jak to się stało.
Wiem że opis dość prymitywny, ale może ktoś skojarzy.
Przy okazji. Na co lepiej iść do kina- Piła 3D czy Paranormal activity 2?
Szukam tytułu filmu strona 1 z 2
a wiecej szczegolow?
1. gatunek filmu?
2. gdzie byl krecony? amerykanska produkacja? europejska?
3. z ktorego roku? mniej wiecej ???
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Na mnie ani Piła nie robiła specjalnego wrażenia ani paranormal. Ale na coś chcę iść, a żadnych innych fajnych filmów nie ma, z komedii też nic mi się w oczy nie rzuciło jak przegląliśmy repertuar.
Sęk w tym że to co napisałam to wszystko co pamiętam. Jedyne co mogę dodać to że gatunek filmowy jakim był film to thriller, a produkcja z pewnością amerkańska.

film "zamurowani"

no to ja też się tu przyłączę
oglądałam kiedyś film, w którym dziewczyna miała chłopaka i był taki motyw, że on był jakiś taki chorobliwie zazdrosny, np. zobaczył że rozmawia z przyjacielem - kiedy ten przyjaciel poszedł leśną drogą za nim i go zamordował
było też coś takiego, że ojciec tej dziewczyny z nim rozmawiał i ten chłopak sam się potem pobił, pokazał tej dziewczynie i powiedział że to jej ojciec tak mu zrobił
no i pamiętam jeszcze taki motyw że on uciął głowę jej psa i potem ją wrzucił przez to takie wejście dla piesków ;D
kojarzy ktoś?