Siemanko
Temacik tak a'propos dzisiejszych imienin kogoś tam w jakimś tam mało znanym mieście co na polsacie transmisja była.
Kabarety.
Na koniec zaprezentowali się przedstawicie kilku występujących tam kabaretów i zabawili się w improwizację.
Gdy tylko usłyszałam wypowiedziane przez 'prowadzącego' hasła: 'improwizacja', 'tylko pytania', 'pierwszy raz w polskim kabarecie', pomieszane z innymi słowami na które już nie zwracałam uwagi, to pierwsze co mi przyszło na język to 'jaki żal'.
No ok, nie było tak źle. Podobała mi się reakcja kabareciarzy na 'Krakowskie przedmieścia' bo wyszło im to naturalnie.
Ktoś tu się za dużo Whose Line naoglądał i pomyślał, że improwizacja jest prosta. No bo jest . Ale ona ma być jeszcze zabawna. I tu jest problem.
Może gdyby dowalili jakieś polityczne dowcipy, coś o krzyżu, wiecie coś co jest na czasie, coś o żydach czy czarnych albo rowerzystach... No ale stres związany z występem przed tak wielką publicznością robi swoje.
Oglądałeś? Podobało się?
Lubisz polskie kabarety? Który najbardziej?
A tak w ogóle, to czyja to kwestia?
Dzięki Bogu, że jesteś!?
Grałeś kiedyś w Tylko pytania, albo cos podobnego?
Zabawnie było?
Kojarzycie może Kabaret Skeczów Męczących? Jakiś czas temu widziałam w ich wykonaniu piosenkę improwizowaną wzorowaną na Irish Drinking Song (każdy śpiewa po zdaniu, oczywiście do rymu i w ogóle) niby wszystko ok, wzięli propozycje tematów od publiczności i zaśpiewali. Ale odnosiłam wrażenie, że ta piosenka bardziej bawi ich samych niż publiczność... Tak chyba też nie powinno być
To ten, pozdrawiam serdecznie
Karol
lista tematów
Kabarety polskie a improwizacja
tego co Ty na Polsacie nie - Whose Line - bardzo lubie :) - nawet miałem tu kiedyś temat o tym
z serii One men show - moi idolem z dzieciństwa jest M.Daniec
( lubie jego skecze to dłuższe ..np. o Gołocie, Mundialu w Korei, o Audiotele no i Marcinek itp. ) teraz się trochę zestarzał i chyba już nie bawi jak kiedyś albo mu się nie chcę
lubię też M. Stuhra no i Piotr Bałtroczyk
z kabaretów - Łowcy kropka B i może Paranienormalni
jednak jest wiele dobrych skeczy innych grup
nie
...Ignorance is bliss...
Nie. Nie wiem o co chodzi.
Lubiłam kiedyś. Teraz miejsce starych wyjadaczy zajęły inne, mało zabawne (wręcz żenujące) kabarety.
Najbardziej? KMN,łowców i Kabaret młodych Panów. Kiedyś uwielbiałam Ani Mru Mru, ale ich nowe skecze stają się nudne i nieśmieszne
Yuui: Kojarzycie może Kabaret Skeczów Męczących? Jakiś czas temu widziałam w ich wykonaniu piosenkę improwizowaną wzorowaną na Irish Drinking Song (każdy śpiewa po zdaniu, oczywiście do rymu i w ogóle) niby wszystko ok, wzięli propozycje tematów od publiczności i zaśpiewali. Ale odnosiłam wrażenie, że ta piosenka bardziej bawi ich samych niż publiczność... Tak chyba też nie powinno być
Oglądałam to. Było tak żenujące, że w połowie przełączyłam.
Spadkobiercy, to serial oparty na improwizacji. Uwielbiam go ;D
Robisz coś takiego? Sama?
Pokażesz?

RexMundi: z serii One men show - moi idolem z dzieciństwa jest M.Daniec
( lubie jego skecze to dłuższe ..np. o Gołocie, Mundialu w Korei, o Audiotele no i Marcinek itp. ) teraz się trochę zestarzał i chyba już nie bawi jak kiedyś albo mu się nie chcę
Mhm, Marcinek był genialny.
Teraz bardzo często robi to z Góralem, i to jest takie sobie.
To oni mają te genialne filmy, co nie? Tzn trailery ;p
Mariolka?
Wolę tą jej koleżankę przedstawioną przez inny kabaret.
imo właśnie łowcy robią taki dość żenujący humor, jakby się z olimpiady specjalnej wyrwali
ale w Kawał Dobrego Gospla z młodymi panami byli genialni ^^
Zapomniałam o nim

Ale też mają momenty, e robi się drętwo, zależy kto gra ^^
o!
dawno?
Yuui: Temacik tak a'propos dzisiejszych imienin kogoś tam w jakimś tam mało znanym mieście co na polsacie transmisja była.
imieniny bachusa w zielonej górze(zagłębia kabaretowego w Polsce).
Yuui: Może gdyby dowalili jakieś polityczne dowcipy, coś o krzyżu, wiecie coś co jest na czasie, coś o żydach czy czarnych albo rowerzystach... No ale stres związany z występem przed tak wielką publicznością robi swoje.
specjalnie tego unikali bo ludzie idąc na kabaret tego typu(czyt. lekki i przyjemny) chcą sie rozerwać poklaskać i odpocząć od krzyża i polityki. tacy weterani sceny nie mają żadnego stresu...tam nie było amatorów.
podobał mi się Artur Andrus, Piotr Bałtroczyk, Limo
Mumio, Potem, Hrabi, Tomek Jachimek, Maciek Stuhr, Grzegorz Halama
mi też się podoba....głównie za sprawą Tremiszewskiego(Warrena), Bałtroczyka, znanego Wojtka Kamińskiego(Kena) no i genialnego i absurdalnego humoru Marka Grabiego(dr. dreyfusa) który wprowadza w zakłopotanie każdego partnera podczas odgrywania scen
Yuui: imo właśnie łowcy robią taki dość żenujący humor, jakby się z olimpiady specjalnej wyrwali
ale w Kawał Dobrego Gospla z młodymi panami byli genialni ^^
bo łowcy mają specyficzne poczucie humoru (zresztą jak większość kabareciarzy), za którym nie wszyscy przepadają :)
Konto usunięte: mi też się podoba....głównie za sprawą Tremiszewskiego(Warrena), Bałtroczyka, znanego Wojtka Kamińskiego(Kena) no i genialnego i absurdalnego humoru Marka Grabiego(dr. dreyfusa) który wprowadza w zakłopotanie każdego partnera podczas odgrywania scen
Lubię kiedy wprowadzają gościa w swój spektakl :D