Witam,chciałabym poznać fanów którzy lubią/kochają fantastykę.
Ja od kilku miesięcy zainteresowałam się, "Gwiezdnymi Wojnami" i "Władca Pierścieni" i od razu to pokochałam to chyba była miłość od pierwszych stron książki, a Wy co sądzicie o niej?
Może macie jakieś inne tytuły z wielką chęcią porozmawiałabym z takimi osobami:)
Może macie jakieś książki, filmy lub gry godne przeczytania, oglądnięcia czy zagrania?
Lub któraś Wam przypadła do gustu lub nie, proszę o wpisy:)
Gwiezdne Wojny i świat fantastyki strona 1 z 2
ja lubie sf a jezeli chodzi o Gwiezdne wojny to mogli by nakrecic jakis nowy film
o poczatkach sithow yodzie :) i jedi jak powstal zakon :) a takze dalsze losy luka
No tak, ale mamy to zobrazowane w książkach, ale masz rację NoiseControll3r, jeszcze są kreskówki,komiksy. Moim zdaniem TCW nie był taki najgorszy jak słyszałam od innych. Jak czytałam na Ossusie to początki Sithów i Yody nie są znane, więc nie mieliby na czym oprzeć tego filmy. Choć byłoby miło:)
Masz racje ciekawa jest bardzo, lecz ja uznaje Rebelie i Mandalorianie mnie bardzo pasjonują swą postawą. Choć Zakon Jedi w Nowej Republice już nie jest tak zagadkowy, przynajmniej w moich odczuciach. Nigdy nie zagłębiałam się w tajniki Sithów, niby podstawy czytałam lecz zawsze mnie CSM odpychała. A Ty ile się interesujesz Star Wars-ami?
Który epizod Ci się najbardziej się zafascynował i dlaczego?
Czytałeś jakieś książki?
Jesteś zarejestrowany na Bastionie?
oczywiscie epizod 3 :) oraz ostatni :) dobra scena jak lord sith próbuje przekonac luka na przejscie na ciemna strone mocy :)
dobrze ukazana jest przemiana anakina :)
no wlaśnie gdzie mozna znaleźć ksiażki :) chodzi mi o wersji elektroniczna :)
czy masz jakies linki chetnie bym poczytal :)
może nie kocham ale lubię

dopiero

a które GW widziałas najpierw ? nową trylogię czy starą ?
jeśli chodzi o Tolkiena to jest genialny
uwielbiam czytać jego książki
a moja miłość do Fantasy zaczeła się o dziwo od gry PC Bulders Gate
natomiast Gwiezdne Wojny to klasyk na którym dorastałem
Han Solo, Yoda

jednak już dokręcone kolejne cześci jakoś mnie nie porwały
ewentualnie ostatnia ( chronologicznie trzecia Zemsta Sithów ) ale tylko aspekt "narodzin" Vadera
lubię także Star Trek
Hobbit , Silmarillion
czy Sapkowski z Wiedźminem na czele
j.w
Seria Star Trek
Obcy
Żołnierze kosmosu
Baldurs Gate I , III , - i chyba kolejne cześć

Icewind Dale I, II, III
- bardzo dobre spolszczenie

byle by efekty specjalne nie stały sie głownym aktorem
Lubię fantastykę. Poza thrillerami i książkami psychologicznymi to mój ulubiony gatunek.
Sporo tego, oj sporo.
Najciekawsze moim zdaniem są serie, ponieważ pojedyncze książki nie zapadają tak w pamięć - możliwość śledzenia losów swoich ulubionych bohaterów to bardzo dużo, szczególnie w gatunku fantasy. Polecam:
Saga Drizzta - R.A. Salvatore
Miecz Prawdy - Terry Goodkind
Trylogie Skrytobójca i Złotoskóry - Robin Hobb
Czarnoksiężnik z Archipelagu - Ursula Le Guin
No i polski akcent: Saga o Wiedźminie - Sapkowskiego.
NosiControll3r, tak mam kilka.
RexMundi, zaczynałam od książek Karen Traviss Komandosi Republiki, a później nadrobiłam filmami, zaczęłam od starej trylogii i moim zdaniem jest lepsza. Czytałam Hobbita i jakoś nie przypadł mi do gustu.
zastanów się dobrze czy chcesz poznać tych ludzi... słyszałem o przypadku gdzie psychofan star wars podbił do prywatnej posesji Evan'a McGregor'a i nazwał go mistrzem a siebie jego padawanem :D znajomość z takimi to cieńka czerwona linia :)