W związku z ostatnia tragedią w Smoleńcu
Straszliwa przepowiednia Nostradamusa :
"I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne w kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy. Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci"
::
Wierzycie.?
lista tematów
Wierzycie
ile tragedii tyle interpretacji
przypisywano to już przy ataku na WTC
trochę strasznie trafna przepowiednia, ale jednak tylko przepowiednia
chociaż to Nostradamus więc kto wie może któregoś słonecznego kwietniowego lub majowego dnia w Polsce ziści sie wizja z filmu Red Dawn :)
...Ignorance is bliss...
Tą samą przepowiednie cytowano przy ataku na wtc.
Cały fenomen nostradamusa polega na rachunku prawdopodobieństwa i ogólnikach.
Tak samo jak u innych szarlatanów którzy wmawiają kretynkom ogólniki i liczą że to się faktycznie wydarzy...
też już parę razy to pisałem:)
" W sieci pojawił się fałszywy cytat przypisany Nostradamusowi. Polscy jasnowidze mieli za to wizje wieszczące tragedię. "
" I wtem wielki ptak metalowy upadnie,
A na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego,
A na kraj ogarnięty chaosem i żałobą,
Wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy..."
Oraz jego uzupełnienie: "Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci" "
" Bardzo trudno znaleźć ten cytat w "Wielkich przepowiedniach Nostradamusa" i na stronach internetowych sprzed tragedii w Smoleńsku. Powód jest prosty, cytat został zmyślony, a ludzie szybko go podłapali. Na jego bazie tworzone są już filmiki i dalsze teorie na temat wypadku prezydenckiego samolotu. "
Zrodlo.
Ja tam w to nie wierze. :>
" I wtem wielki ptak metalowy upadnie,
A na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego,
A na kraj ogarnięty chaosem i żałobą,
Wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy..."
Oraz jego uzupełnienie: "Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci" "
" Bardzo trudno znaleźć ten cytat w "Wielkich przepowiedniach Nostradamusa" i na stronach internetowych sprzed tragedii w Smoleńsku. Powód jest prosty, cytat został zmyślony, a ludzie szybko go podłapali. Na jego bazie tworzone są już filmiki i dalsze teorie na temat wypadku prezydenckiego samolotu. "
Zrodlo.
Ja tam w to nie wierze. :>
Konto usunięte: Straszliwa przepowiednia Nostradamusa :
"I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne w kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy. Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci"
co za żenada...
nie dość, że Nostradamus czegoś takiego nie pisał, to można sobie to różnie tłumaczyć... tyle tekstów śmiesznych, że zawsze coś można dopasować.
Błagam was nie róbcie tematów na siłę ile razy można o to samo pytać!!
Nie, nie wieże po pierwsze ten cytat niby tego wielkiego Nostradamusa jak dla mnie to on nigdy nic nie przepowiedział i czytałem ze ten tekst jest wymyślony przez internautów :)
Konto usunięte: "I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne w kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy. Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci"
Już chyba od dawna wiadomo ,że Nostradamus tego nie napisał ,a ktoś (widać dość umiejętnie) umieścił te słowa w internecie ,aby ludzie tacy jak Ty w to uwierzyli . Czytałam przepowiednie Nostradamusa i nie przypominam sobie ,żeby było tam coś takiego. :)