Wczoraj byłem na premierze filmu "Parnassus" i muszę przyznać że dawno nie było tak dobrej produkcji. Film był właśnie taki jakiego oczekiwałem, można było zauważyć styl Monty Pythona :)
Ogólnie to polecam gorąco pójście na ten film do kina. Film warty każdej złotówki :)
Jeżeli ma ktoś jakieś inne opinie na temat tego filmu to przoszę tutaj je zamieścić :)
Parnassus
znakomita obsada..
H. Ledger [*]
J. Depp
J. Law
i
C. Farrell
.. to nie mogło się nie udać..
kostiumy, scenografia.. przede wszystkim magia, która wprost wypływa z tego filmu..
ciii..
nic więcej nie napiszę.. i również polecam!:)
Albo ja nie mam gustu, albo Wy .
Film mi się nie podobał, tragedii nie było de facto, jednak spodziewałam się czegoś totalnie innego, czegoś co mnie porwie, zafascynuje, tak nie było, i się rozczarowalam, ba nawet zaczęłam przysypiać w pewnym momencie.
Obsada ok, i pewnie dlatego nie besztam tego filmu calkowicie.
Żałuję wydanych pieniędzy na bilet, mogłam śmiało go obejrzeć w domu :).

widzę, że na wszystkich filmach jesteś śpiąca

Dlatego tez nie wybieram sie na to do kina i poczekam na wersje DVD, znajomi byli, rowniez nie byli mega zachwyceni, z tego co mowili film jest ok, ale nie ma przesadnej rewelacji i dokladnie tak jak piszecie, mozna spokojnie obejrzec go na TV, tym bardziej 42" ;P
Jeżeli lubisz filmy Gilliama, to istnieje duża szansa, ze ten akurat Ci się spodoba.
Ja niestety dopiero po fakcie się dowiedziałam, że Parnassus to jego reżyseria :).
Chociaż 12 małp był całkiem calkiem.

Film REWELACJA. Kilka razy zaliczyłam konkretny opad szczęki, a jestem fanką reżysera i byle co mnie nie zaskoczy. Niemniej uważam, że rozdmuchana atmosfera zaszkodziła filmowi. Giliam kręci filmy nie dla każdego. No, ale był kosztowny, musiał się zwrócić. Czekam aż wyjdzie na DVD, kupię sobie wypasioną wersję z wszystkimi dodatkami...
Ale przyznaję bez bicia, Imaginarium nie jest najlepszym filmem Giliama. Lepsza była "Kraina..."