Czy jest jakiś film który wzruszył was do łez?
lista tematów
Jaki film wzruszył Was najbardziej? strona 1 z 3
Kurcze no.. wzruszają mnie ogólnie filmy o miłościach szczególnie niespełnionych, ponieważ ich jest niezwykle mało na ryku filmowym. Większość to pieprzone hepi endy, które można przewidzieć już na literach początkowych filmu. No i oczywiście filmy o zwierzętach - czyt. przyrodnicze, bo te komercyjne są równie denne jak filmowe miłostki polskiego kina (chociaż i tu zdarzają się wyjątki - o dziwo).
Kiedyś bardzo poruszył mnie film "Chernobyl Heart". Dokument opowiadający o realiach życia ludzi dotkniętych pośrednio bądź bezpośrednio, tragedią z 1986 roku. Nieudawane emocje, radość i żal, nieco przytłaczający widok Ukraińców nie zdających sobie sprawy z zagrożenia, w jakim przyszło im żyć.
kazdy smutny

ja jak ogladam filmy, to sie strasznie wkrecam w sytuacje bohaterow, nawet na wladcy pierscieniu pierwszej czesci, jak ich pod koniec rozdzielili wszystkich sie poryczalam, wiec nie byloby tu miejsca zebym byla w stanie wymienic wszystkie filmy, ktore mnie doprowadzaja do lez, nawet nie mam tak dobrej pamieci, zeby wszystkie spamietac

najwięcej łez przelałem na "Niedźwiadku" ale miałem z 8 lat
a tak do tych płaczliwym dodam na szybkości
- Zielona Mila
- Forrest Gump
- Szkoła uczuć
- W Pogoni za Szczęściem
...Ignorance is bliss...