Dokąd w podróż dookoła Polski;) strona 1 z 2
Dokąd możecie mi polecić wyjazd? Jakieś interesujące miejsce żeby było co zwiedzać i tętniące życiem. Piszcie, a skorzystam z waszych propozycji.
...Street Racing is not a Crime...
Wrocław - o każdej porze dnia i nocy tętni zyciem, sporo do zwiedzania w ciągu dnia, a w nocy można balować... dużo niedrogich hosteli
Srebrna Góra (tanie noclegi mozn zrobić z tego mijsca bazę wypadową), Zabkowice Śląskie, Kudowa Zdrój (kaplica z czaszek), Wampierzyce (Bazylijka), Książ....dobry tydzień zwiedzania
komples zamkowo-pałacowy tych samyh książąt co w Książu znajduje się z Pszczynie z większą ilościa inwentarza...
a północ to:
Toruń,Chełno, Chełmża, Chojnice, Malbork, Flombork...
latem warto wybrać się w Bieszczady, bo przy obecnej pogodzie szlaki mogą być niedostępne... tak samo jeśli chodzi o Szczawnicę, gdzie spływać Dunajciem najlepiej w porze letniej...
jesli lubisz ścisk, gwar i tłumy ludzi to wybierz ZAkopane...:] tylko, że trzeba mieć spory portwel
Jak w Łodzi to Las Łagiewnicki na rowerze, wiem ze dzis nawałnica i śnieg i zima za progiem, ale wiosna, latem i jesienia kiedy pogoda dopisuje wycieczki rowerowe po Łagiewnikach to cos pieknego

Co Ty godosz , a Teatr Wyspiańskiego , Kino-teatr Rialto , Spodek , Muzeum Śląskie . Chorzowie zaś mosz WPKiW.
Pitłaś z czornej ziemi i bleje opowiadasz

http://www.youtube.com/watch?v=UzvB3vAUEdI

cicho być szworny chlopie...
rynek jest brzydki, a na stawowej śmierdzi:P
zapomniales jeszcze Centrum Kultury na Sejmu Śląskiego... :P
Tak to siedzą dresy i bezdomni

Katowickiego rybku nie idzie nazwać rynkiem to pierwsze

Na stawowej to wiadomo cała meliniarnia i ulotkowcy

O jeszcze teraz największy obiekt kulturalny Silesia City Center

Ja zamieszkały na starym załężu codziennie oglądam architekturę przed wojenną

toż tam najpiekniejszą architekturę secesyjną wyburzyli na rzecz targowiska przy Makro i drogi na Chorzów :P
a własnie zapomnielismy o naszym zacnym zoo i wesołym miasteczku...
co to za odwiedziny Śląska bez zrobienia sobie zdjęcia przy fontannie he he he

to już lepiej do Świnoujścia i odpowiedzić wyspę Wolin...
Tutaj o tym napisałem

Zoo opłakanym stanie

Abo by się przydał jakiś sponsor lub ktoś , lub niech je zamkną i przeniosą zwierzaki do Wrocławia.
Szczerze? Nie stać mnie wstęp 5 zł , karnet na parę zabytkowych karuzeli 40 zł przy czym większości fajnych atrakcji są sprywatyzowane dodatkowe koszty w wysokości 5-25 zł napoje i jakieś zakąski ceny pięciokrotne. Dlatego ostatnio tam tylko chodzę połowić ryby i nic więcej.
Ja mieszkam na tej głównej od placu wolności lecącej w stronę Chorzowa

Ale tam w sumie tak nic nie było oprócz melin i palenisk kabli.
I nie zjeść tradycyjnych dań śląskich takich jak :kebab , frytki i sałatka

a widziałeś ten plakat "weź ślub w kaplicy SilesiaCity, a otrzymasz zniżkę na zakupy" ??
o zoo i wesołym, też to właśnie slyszałam... aż wstyd zabierać tam dzieci:>
no ale za to w Pszczynie jest co zwiedzać... park mają wypasiony... kompleks zamkowo-pałacowy również nie grzeszy, a samo miasto też można zwiedzić:>