Witam. Mam do Was pytanie: Co by Was skłoniło do przyjścia na zbiórkę harcerską? Może wasze odpowiedzi pomogą mi do zwerbowania nowych ludzi do drużyny.
lista tematów
Co by Cię skłoniło do... strona 1 z 2
hm... wszystko co mi przychodzi do głowy raczej odpada ;) (darmowe piwo, albo chociaż ciasteczka)
myślę, że warto by pokazać harcerstwo od lepszej strony, bo ja nie bardzo wiem co takiego ekscytującego może być w takiej organizacji... ludzie postrzegają to jak zabawę dla dzieci, a nie coś na serio...
ja jako student socjologii poleciłbym najpierw przeprowadzić badania wśród ludzi jak postrzegają harcerstwo i na podstawie wyników opracować kampanię promocyjną ;)
za mundurem panny sznurem
biwaki
wyjazdy
harcerki w prawie mini
różne sprawności
oraz korzyści jakie nosie z sobą służba w harcerstwie
...Ignorance is bliss...
Z czasem na pewno byś zauważył coś, może nie ekscytującego, co by Cię z tą organizacją bardzo związało.
Bardzo trafna uwaga, o tym nie pomyślałam
W sumie tematy są bardzo do siebie zbliżone i wykorzystujemy to podczas naborów (strzelnica, "cioranie" się po lesie etc.)
A co do survivalu, z którym wielu łączy harcerstwo: większość facetów myśli, że pójdziemy w las z nożem i sznurkiem i przeżyjemy dzięki temu tydzień :)
Konto usunięte: większość facetów myśli, że pójdziemy w las z nożem i sznurkiem i przeżyjemy dzięki temu tydzień :)
A to tak nie jest :szok2:?
;-P
Przede wszystkim, to informacja o tym, czego mogę się po tym harcerstwie spodziewać. Co mi ono da.
Poza tym, znajomy musiałby mnie do tego namówić, bo sam bym nie poszedł

co to za harcerstwo bez prawdziwego powołania?
po co ściągać kogoś na siłę?
jak ma się coś robić na odpieprz to lepiej tego nie robić w ogóle.
takie jest moje zdanie.
amen.
Jak ktoś chce nauczyć się życia coś w stylu przetrwanie to powinno to organizować. Nie tylko ognisko czy inne tam typy organizacje.