lista tematów
Nocny Film. strona 1 z 2
Nigdy tu nie pisałem jednak musiał być ten pierwszy raz, panowie i ... panie. Proszę was pierwszy kto wie czy nie ostatni raz o poradę. O film o nazwę filmu który daję do myślenia nie jest cudny śmieszny lecz smutny bardziej... Na którym mozna uronić nie jedną łzę proszę was o nazwę takowego filmu... prosze.
Lot nad kukułczym gniazdem
zielona mila
Ojciec chrzestny I, II, III
Leon zawodowiec
Efekt motyla
Człowiek z blizną
American history x
Slumdog
Ciekawy przypadek B.B
Wywiad z Wampirem
Oglądniesz te filmy to już osiągniesz nirwanę w filmoznawstwie
zielona mila
Ojciec chrzestny I, II, III
Leon zawodowiec
Efekt motyla
Człowiek z blizną
American history x
Slumdog
Ciekawy przypadek B.B
Wywiad z Wampirem
Oglądniesz te filmy to już osiągniesz nirwanę w filmoznawstwie

dodałbym jeszcze:
Godziny
Złodzieje rowerów
Gabinet doktora Caligarii
ostatnio odświeżałam sobie "wywiad z wampirem" i "królowa potępionych"... wow... to niesamowite przezycie, kiedy wraca się do filmów po klku latach nie ogladania... perspektywa odbioru jest nieziemsko uzależniona od naszych doświadczeń...
Godziny
Złodzieje rowerów
Gabinet doktora Caligarii
ostatnio odświeżałam sobie "wywiad z wampirem" i "królowa potępionych"... wow... to niesamowite przezycie, kiedy wraca się do filmów po klku latach nie ogladania... perspektywa odbioru jest nieziemsko uzależniona od naszych doświadczeń...
Konto usunięte: filmu który daję do myślenia nie jest cudny śmieszny lecz smutny bardziej... Na którym mozna uronić nie jedną łzę
no. ode mnie: filadelfia, huragan, john q, prosta historia, radio, skazani na shawshank, tajemnica brokeback mountain, terminal, titanic
, zabic drozda, zapasnik