Podajcie mi kilka waszych pewnych typów do miana najlepszego horroru :)
lista tematów
Najlepszy horror :) strona 2 z 4
Dobrze, że nie napisała 1410 :D
według mnie jest to świetny film. Już sama melodia budzi niepokój, jakby twórcy wykorzystali w nim infradźwięki ;)
moim zdaniem lepszy film. Gorszy jeśli chodzi o horror,m ale mimo wszystko warto go obejrzeć :)
mam spora listę filmów do obejrzenia. Może kiedyś :)
BRAINDEAD
ten zamiata wszystko
no i jeszcze THE NIGHT OF LIVING JEWS
i moze jeszcze JESUS CHRIST VAMPIRE HUNTER
i BAD TASTE
i PLAN 9 FROM SPACE
i jeszcze SURF NAZIS MUST DIE
oraz z innej beczki REVENGE OF THE GANGBANG ZOMBIES
a i zapomniał bym o perełce w mojej kolekcji
aztecka mumia kontra robot z kosmosu
mam kilka swoich faworytów do najlepszego filmu w historii w tej kategorii. Jednak takim na którego bym postawił to bez wątpienia "The Thing" Johna Carpenter'a z 1982 roku.
Trailer -> http://www.youtube.com/watch?v=ouZkkIsLiNg
polecam film zrobiony dawno temu, ale za to jakie napięcie utrzymane do samego końca :] no i młodziutki Kurt Russel.
Co proszę? A jaki ten film ma związek z horrorem?
Fajna w tych filmach jest dynamika zombie. Nie są to człapiące poczwary, tylko zabijające wyścigówki.
God, why?
To już moim zdaniem nawet 2 część była lepsza.
Nowa produkcja? :|
Jak dla mnie : Rec, The Ring, Shutter, Amityville, Noise.
Najlepszym horrorem jest jednak niewątpliwie Omen.
Nie wstydzę się tego, Rec moim zdaniem to film nowatorski i bardzo dobry. Horror bazuje na zaskoczeniu a taki klimat lubię najbardziej. Jest to jedyny horror wśród ostatnich kilku lat który spowodował u mnie fascynacje i ciary. I co najważniejsze nie skończył się happy endem. Ciesze się, że film doczeka się kontynuacji.
Pora Mroku

nie ma się czego wstydzić :d
nowatorski chyba tylko dlatego, ze jest kręcony kamerą "od ręki." Ciągle mało filmów kręci się tym sposobem.
Jakim tam zaskoczeniu? baba, która gryzie i zamienia innych w zombie. Ot, kolejna kopia świtu żywych trupów.
Jedynie koniec mnie się spodobał.
o matko

świetny scenariusz. Wykonanie gorsze. Skoro "sierociniec" według Ciebie to nie horror, to czym powinien być ten film?
mam nadzieję że żartujesz ? :D

Konto usunięte: to zalezy czy mowisz o pierwszej wersji Kubrick'a z Nickolson'em czy o tej puzniejszej bedacej kiepskim zartem :d
o tej
film obejrzałem raczej bez większych emocji
dobry

dzieci duchy bawią sie w baba jaga patrzy

dla mnie też nic specjalnego tak jak REC

...Ignorance is bliss...
Konto usunięte: świetny scenariusz. Wykonanie gorsze. Skoro "sierociniec" według Ciebie to nie horror, to czym powinien być ten film?
To była ironia. Był reklamowany jako polski horror..
A dlaczego nie? Smutno jest :)
W sumie nie oglądałem Jeszce Klątwy II i III. A podobała mi się dama czołgająca się po schodach..
Niestety dzisiejsze horrory bazują zawsze na bandzie nastolatków którzy wyruszyli w podróż po czym się zgubili. I tak oto powstały takie filmy ( oglądałem dość niedawno) jak Piątek 13, Ruiny czy inne tym podobne produkcji, których tytułów nie zamierzam wymieniać. Podobnie zrealizowana jest Por Mroku..