Co myślicie o książkach opartych na faktach?
Tytuły ulubionych?
Poza tym... poszukuję jakieś literatury o tematyce anemii, muszę napisać o tym referat, a sam internet mi nie wystarcza. Zna ktoś? [poza Przeklinam Cię ciało i W sidłach anoreksji]
lista tematów
Książki o życiu
Konto usunięte: Poza tym... poszukuję jakieś literatury o tematyce anemii, muszę napisać o tym referat, a sam internet mi nie wystarcza. Zna ktoś? [poza Przeklinam Cię ciało i W sidłach anoreksji]
http://www.chomikuj.pl/dda/zaburzenia+odzywiania
tutaj powinno coś być

Oh you're so naive yet so... 

"Stuart życie od tyłu", "Odlot na samo dno", "Pamiętnik narkomanki"
ale tak najbardziej to "Uśpieni"
Konto usunięte: Poza tym... poszukuję jakieś literatury o tematyce anemii, muszę napisać o tym referat, a sam internet mi nie wystarcza. Zna ktoś?
byłam dziś w bibliotece i wypożyczyłam książke "Uczta o północy" - to o anoreksji

Bardzo mi się podobają...
Od dłuższego czasu "choruję" na wspomnienia żołnierzy niemieckich z okresu II Wojny Światowej.
"Zapomniany Żołnierz"
"Kto sieje wiatr..."
"Utracony Honor, Zdradzona Wiara"
ogólnie książki Svena Hassela.
Lubię, szczególnie takie o chorobach psychicznych
w sumie niezłe "Byłam schizofreniczką", ale bez rewelacji

poza tym Milion małych kawałków Jamesa Freya - mądra i dająca do myślenia książka (o uzależnieniu)
Nic śmiesznego Josepha Hellera (człowiek przybity do łóżka straszną chorobą, mimo to książka nie jest pesymistyczna)
Dotyk ciemności/Kronika Obłędu Williama Styrona (krótki esej o depresji)
świetne Prozac Nation Elizabeth Wurtzel (bardziej o samym leku niż chorobie)
dwie ostatnie trudne do zdobycia, sama nieźle się nagimnastykowałam przy szukaniu po bibliotekach
Jestem na liście oczekujących na tę książkę.
Ma branie ,ale nic dziwnego.
''My dzieci z dworca Zoo''
''Pamiętnik narkomanki'' przeczytałem kilkanaście razy
''Uśpieni''
W sumie to dużo tego było ,ale jakoś sobie nie mogę tytułów poprzypominać.