MietowyOddech
MietowyOddech
  27 ledna 2009 (pierwszy post)

Własnie obejzałem film Butelki Zwrotne i mam chrapke na coś jeszcze co polecicie?

MietowyOddech
MietowyOddech
  27 ledna 2009

Albo może znacie cos z takiej serii filmów jak ten film,najlepiej nie zalezne kino

odwieczna
odwieczna
  27 ledna 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Własnie obejzałem film Butelki Zwrotne i mam chrapke na coś jeszcze co polecicie?

zależy w jakiej kategorii..
jako komedia pełna purnonsensów "Adela jeszcze nie jadła kolacji",
zaliczony do komedii, jednak dokumentalizowany "Rok diabła". :D
dalej...
"Jedna reka nie klaszcze" - za absurd. ;)
"Babie lato" - piekny film, pełen humoru w stylu: "nie pal bo kaszlesz... -jak pale to mi się lepiej kaszle" :mrgreen:
"Pociągi pod specjalnym nadzorem"
"Straszliwe skutki awarii telewizora" - genialny monolog Babci z Matką Boską w kwestii niefajności posiadania ukrzyżowanego syna.
"Guzikowcy"
"Jazda" - bo mam sentyment. :mrgreen:
margotka
margotka
  28 ledna 2009

komedie:
"Miłość blondynki" - uwieeeelbiaaaam...każda dorastająca panna powinna go zobaczyć!
"Pali się moja panno!" - film reazlizuje motto: "okazja czyni złodzieja" :mrgreen:

pi666
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
pi666
  30 ledna 2009

Pi mała fanka czeskiego kina... poleca filmy nakręcone na książkach Hrabala...
min. wcześniej wymieniony przez kogoś \"pociągi pod specjalnym nadzorem\" czy mój ulubiony \"obsługiwałem angielskiego króla\"
\"Butelki zwrotne\" to filmik ukazujący psychologie starszego pana ^^ świetny, tego samego reżysera mogę Ci polecić jeszcze jego film który przeszedł do klasyki kina czeskiego \"Szkoła Podstawowa\" jak i cudowne pokazanie co robi z człowiekiem telewizja \"Akumulator 1\"
Poza tym jeszcze trzeba by było, żebyś sie zapoznała z kultowym już filmem \"Samotni\" i tego samego twórcy \"Opowieść o Zwyczajnym Szaleństwie\", a na smutki polecam jeszcze \"Zamknij sie i zastrzel mnie\"...

I siebie polecam na przyszłość jak ktoś chciałby coś z czeskim kinem związanego ^^

pi666
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
pi666
  30 ledna 2009

zapoznał*

Spojrzałam, że mam z Panem, a nie Panią do czynienia ;)

wiejskilol
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
wiejskilol
  31 ledna 2009

chciałem napisac o Jirim Menzlu, ale widać ktos mnie ubiegł, więc tylko dołączę się do polecanek.

http://www.filmweb.pl/o46065/Jirí+Menzel

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.