Bardzo lubie Polskie Kino Niezależne,co możecie polecic?
lista tematów
Tytuły Filmów Z Kina Off
Manna Dobry Film
Od siebie dodam
Wszystko będzie Dobrze
Pręgi
Rezerwat
Czeka na nas swiat
Bajka o ludziach stąd
Duże zwierze
z polskich filmów to mi sie podobają takie: (bez wzgledu na kategorie ) "rozmowy nocą", "katyń" wajdy, "jak rozpętałem drugą wojne światowa " klasyk xD i jak to szło.. o pieniadzach był jakiś film tylko nie pamietam do konca tytułu ;p xD noo i jeszcze "dzień świra" z Markiem Kondratem ;)
Konto usunięte: z polskich filmów to mi sie podobają takie: (bez wzgledu na kategorie ) "rozmowy nocą", "katyń" wajdy, "jak rozpętałem drugą wojne światowa " klasyk xD i jak to szło.. o pieniadzach był jakiś film tylko nie pamietam do konca tytułu ;p xD noo i jeszcze "dzień świra" z Markiem Kondratem ;)
miały być z kina off.

Jakimowskiego?
Film urzekł mnie swoją mądrością. Ale nie mądrością wielkich haseł tylko taką prostą, oczywistą i codzienną. Prostotą i pięknem. Jak również i 'Zmruż Oczy' stały się jednym z moich ulubieńszych filmów dzięki subtelności.
Tylko jedno mnie zastanawia...
Czy to możliwe, żeby zakończenie było takie smutne? Bo tak - chłopiec wcale nie zatrzymuje pociągu tylko ginie. Sama na początku nie zinterpretowałam tego w ten sposób[wyparcie?]jednak niestety... ale na szczęście dla filmu, który dzięki temu jest bardziej wyrafinowany, przemyślany i nie taki sztampowy.