Uhh znacie jakieś fajne książki o problemach, pamiętniki? na tle psychologii; nieszczęśliwa miłość albo takie tam??
Tylko proszę bez pisania poszukaj w googlach:P
Książka? strona 2 z 3
Dlaczego nie?

.
Jakas glupia moda panuje wsrod polskich nastolatek na te wszystkie ksiazki o narkotykach, dziwkach, gwaltach, samobojstwach etc....na ksiazki "psychologiczne", na ksiazki o II WŚ...
Pomijam temat II WŚ, ktory jest bardzo ciekawy, tyle ze wy wszyscy wymieniacie w kolko 6 takich samych ksiazek :P :)
...a co do tematu, nie mam pojecia, nie czytam bzdur.
To nie moda...przynajmniej nie w moim przypadku:P nie czytam tego, co modne: gdyby tak było znałabym wszystkie części "Plotkary" czy innych "Pamiętników księżniczki" na pamięć;) ale nie cierpię tego typu cukierkowych książek
Czytam tylko to, na co mam ochotę. Akurat książki opowiadające o problemach współczesnych nastolatków są wg. mnie ciekawe, ale cóż...kwestia gustu.:P
"Namiętnik" Gretkowskiej... o powstającej więzi pomiędzy matką i dzieckiem...
jeden z moich ulubionych cytatów mam w stopce: "Ciało ćwiczone w powściąganiu emocji przestaje dawać znaki..."
Anna Onichimowska - Hera moja miłość
-II- Lot Komety
Tomasz Piątek - Heroina
Barbara Rosiek - Kokaina
Barbara Rosiek - Alkohol prochy i ja
Melvin Burgess - Ćpun
hmm jak mi się coś przypomni to jeszcze napisze ..
Polecam przerwaną lekcje muzyki. Jest to historia na faktach o dziewczynie, która trafiła do zakładu psychiatrycznego. Została ona również zekranizowana, w razie jakby się odechciało czytać. A film godny polecenia.
moge ci swojego bloga polecic, ale chyba nie mozna reklamowac. aczkolwiek mialabys co czytac skoro lubisz uzaleznienia, nieszczesliwa milosc, wojne z wlasnych facetem etc.
Nie wiedziałam, że jest taka książka.

złożona książka psychologiczna o powrocie do przeszłości, Sklepy Cynamonowe (funkcjonuje tez nazwa Sanatorium pod klepsydrą) autorstwa Bruno Schulza. Nakręcono też film (Sanatorium...)