Odkąd istnieje forum kultura, nie zauważyłem tematu o jednej z najbardziej rozpoznawanych sag sajens-fikszyn. Chodzi o serial Star Trek
.
Nie mogę przeczyć, że jestem fanem serii, którą jakoś niedawno namiętnie oglądałem

Pokrótce serial opowiada o odkrywaniu nie odkrytego, o docieraniu tam gdzie nikt nie dotarł - o przekraczaniu granic poznania kosmosu.
Pytania:
1. Znacie?, lubicie?
2. Serialowe universum(emitowane przez tv) można podzielić na kilka serialowych sag:
Original Series
Animated Series
Next Generation
Deep Space Nine
Voyager
Enterprise
3. Który z seriali jest waszym ulubionym i pokrótce dlaczego? (osobiście to Voyager za postacie: matczyna Pani Kapitan, wspaniała 7z9
oraz Borg, którego było całkiem sporo - )4. Wasza ulubiona postać z poszczególnych seriali, oraz postać Waszym zdaniem najlepiej zagrana (dla mnie: TOS oglądałem zdawkowo więc omine, aniamted series nie biorę pod uwagę nawet, TNG: ulubiona kanclerz Troi i Q, najlepsza kreacja to Data. DS9: ulubiona: Garek, najlepsza kreacja Odo i Garek. VOY: ulubiona Seven of Nine
i Q , najlepsza kreacja Seven of Nine
i EMH czyli holograficzny doktor. Enterprise: ulubiona to Doktor, najlepsza kreacja T'Pol5. Najładniejszy statek universum Star Treka?. Dla mnie to klasa Interpried czyli np Voyager

6. Ulubiony, najlepszy odcinek oraz najgorszy? - podajcie serię i tytuł ewentualnie krótki opis odcinak (najlepsze to VOY - message in a bottle oraz wszystkie odcinki z Borg oraz Q, najgorszego nie mogę sobie przypomnieć.
Peace
& Resistance is futile