Qbkens
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 20
Qbkens
  31 července 2008 (pierwszy post)

Witam :)
Mam kilka pytań odnośnie lektur szkolnych:
Frage łan: Która lektura wg Was nie powinna być w kanonie lektur szkolnych i dlaczego?
Frage tół: Ile lektur przeczytaliście?
Frage tri: Która jest Waszą ulubioną a która tą znienawidzoną?
Zdaję sobie sprawę, że wiele osób jeszcze nie ukończyło edukacji, ale też prosiłbym o odpowiedzi

Peace :mrgreen:

figusia4566
figusia4566
  31 července 2008
Qbkens
Qbkens: Frage tri: Która jest Waszą ulubioną a która tą znienawidzoną?

tri: moze to jest dziwne ale podobalo mi sie Quo Vadis[coprawda od XX ksiegi ale podobalo mi sie:]] znienawidzona? Lalka :/
poetess
poetess
  31 července 2008
Qbkens
Qbkens: Frage łan: Która lektura wg Was nie powinna być w kanonie lektur szkolnych i dlaczego? Frage tół: Ile lektur przeczytaliście? Frage tri: Która jest Waszą ulubioną a która tą znienawidzoną? Zdaję sobie sprawę, że wiele osób jeszcze nie ukończyło edukacji, ale też prosiłbym o odpowiedzi

1. Dziady
2. :zonk: głópie pytanie ptysiu. Nie bede liczyc chyba, bo od cholery ich bylo.
3. Lubie Faraona, Kamienie na Szaniec, Lalkę, Syzyfowe Pracę, Pana Tadeusza, a nienawidze Dziadów, Zemsty ( nie wiem czemu :woot: )
Qbkens
Qbkens
  31 července 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 2. głópie pytanie ptysiu. Nie bede liczyc chyba, bo od cholery ich bylo.

:lol: a wiesz, że miałem już napisane specjalne pytanie dla Ciebie ale je skasowałem. Brzmiało ono tak: A dla poetess zamiast pytania nr 1 pytanie ile nie przeczytałaś :lol:
Qbkens
Qbkens
  31 července 2008
Qbkens
Qbkens: nr 1

nr 2 kjhdkjhfds
poetess
poetess
  31 července 2008
Qbkens
Qbkens: a wiesz, że miałem już napisane specjalne pytanie dla Ciebie ale je skasowałem. Brzmiało ono tak: A dla poetess zamiast pytania nr 1 pytanie ile nie przeczytałaś
Masz coś do mnie koleś? :ziober2: Ksiażki to jedna z moich najwiekszych miłosci.
kuba92762
kuba92762
  31 července 2008
Qbkens
Qbkens: Frage łan: Która lektura wg Was nie powinna być w kanonie lektur szkolnych i dlaczego?

Wiekszosc Sienkiewicza.I pewno wielu tych, ktore mnie dopiero czekaja.

Qbkens
Qbkens: Frage tół: Ile lektur przeczytaliście

a z trzy moze.

Qbkens
Qbkens: Frage tri: Która jest Waszą ulubioną a która tą znienawidzoną?

Nie mam ulubionej.Znienawidzone-prawie wszystkie;]
Qbkens
Qbkens
  31 července 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Masz coś do mnie koleś? Ksiażki to jedna z moich najwiekszych miłosci.

Nie no, jakbym śmiał :mrgreen:
ja przeczytałem 1 lekturę do końca i parę po kawałku :mrgreen:
UkolyszMnieDoSnu
UkolyszMnieDoSnu
  31 července 2008
Qbkens
Qbkens: Frage łan: Która lektura wg Was nie powinna być w kanonie lektur szkolnych i dlaczego? Frage tół: Ile lektur przeczytaliście? Frage tri: Która jest Waszą ulubioną a która tą znienawidzoną?

"Potop", "Krzyżacy" nudne. zawsze po 2 stronach zasypiałam .. :zonk:
ojj dużo ..
Quo vadis, Kamienie na szaniec, Syzyfowe prace. Znienawidzone - Potop i Krzyżacy . ;P
poetess
poetess
  31 července 2008
Qbkens
Qbkens: Nie no, jakbym śmiał ja przeczytałem 1 lekturę do końca i parę po kawałku

wstyd :PP :mrgreen:
Qbkens
Qbkens
  31 července 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: wstyd :PP

hehe a jak napiszę, że to były Przypadki Robinsona Cruzoe to dostane wiecznego bana na forum kultura? :mrgreen:
milenkaa26
milenkaa26
  31 července 2008
Qbkens
Qbkens: rage łan: Która lektura wg Was nie powinna być w kanonie lektur szkolnych i dlaczego? Frage tół: Ile lektur przeczytaliście? Frage tri: Która jest Waszą ulubioną a która tą znienawidzoną?

Wiele. Nie lubię czytać lektur typu Krzyżacy, Pan Tadeusz itd.
Oj nie wiem, nie liczyłam przecież
Mały książe! Uwielbiam po prostu tą książkę xD
Znienawidzona w punkcie pierwszym xP
Amibia
Amibia
  31 července 2008
Qbkens
Qbkens: Frage łan: Która lektura wg Was nie powinna być w kanonie lektur szkolnych i dlaczego? Frage tół: Ile lektur przeczytaliście? Frage tri: Która jest Waszą ulubioną a która tą znienawidzoną?

1. nie przychodzi mi taka na myśl, ale jest sporo, które mi się nie podobają.
2. prawie wszystkie :ninja:
3. "Mistrz i Małgorzata" jest najlepsza :rock: "Ania z Zielonego Wzgórza" i "Pan Tadeusz" - najnudniejsze, jakie czytałam.
poetess
poetess
  31 července 2008
Qbkens
Qbkens: hehe a jak napiszę, że to były Przypadki Robinsona Cruzoe to dostane wiecznego bana na forum kultura?

Gdybym byla moderatorem to już byś go dostał za swoje wierszyki :ziober2:
Qbkens
Qbkens
  31 července 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Gdybym byla moderatorem to już byś go dostał za swoje wierszyki

O Ty :jezyk2:
Jeszcze będziesz chciała się nad nimi pastwić :P
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.